Hrvatski oglasni portal za likovnu umjetnost

Tuesday
Sep 07th
Text size
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Eduard Butjer

E-mail Ispis PDF

Na svojoj drugoj samostalnoj izložbi Butjer se predstavlja s četrdesetak akvarela na papiru malog formata, nastalih u razdoblju od 2000. do 2010. Slikanjem se bavi dugi niz godina, nešto manje u ratno vrijeme, da bi mu se intenzivnije posvetio odlaskom u mirovinu.

Teme su mu isključivo pejzaži na kojima je vidljiva povezanost s vodom, tako da i na krajobrazima koji ne prikazuju more uvijek postoji neka rijeka, jezero.
"...Posebno su dva za mene osobito važna prostora, nizine i mora. To su prostori mojih predaka i prostor mog rođenja, što u meni budi i iskazuje duboku privlačnost i osjećajnost..." piše u predgovoru kataloga. I dalje: ..."Kroz dosadašnji život naslikao sam brojne slike, od kojih je najveći broj završio na zidovima mojih prijatelja i poznanika, dobar dio istih završio je i kao moj doprinos humanitarnim akcijama. Najmanje slika ostalo je u mojim mapama i na zidovima stana. U proteklom vremenu sudjelovao sam na dvadesetak skupnih izložbi i samo jednoj samostalnoj. Tome nije kriva okolina, koja je vrlo često iskazivala spremnost za organizaciju izložbi, već u meni samom, zbog vrlo čestih dugotrajnih pauza u slikarskom izričaju..."

KONTAKT

Eduard Butjer
Država: Hrvatska, Dugo selo
Područje interesa: ordenja, razglednice i dr.
Telefon: 0038591796-29-22
E-Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

Ažurirano ( Četvrtak, 01 Srpanj 2010 13:40 )  

Pablo Picasso

Sample image

Art Design

Želite biti prepoznatljivi na internetu?
Nudimo vam profesionalne usluge izrade web stranica te hosting na hrvatskim serverima po najpovoljnijim uvjetima. Ponudu možete preuzeti ovdje.
English French German Italian Slovenian

SPONZORI

TV4RIJEKE.COM

TV4R ili Televizija 4 rijeke jedna je od novijih lokalnih televizija u Hrvatskoj. Nastala ...

ALTOCOMM.HR

Mi smo tvrtka za proizvodnju i trgovinu artikala u službi promotivnih aktivnosti raznov...

ARGA.HR

Ako ste ikad poželjeli pobjeći od dnevnih obaveza i civilizacije u djevičansku prirod...

VARGON.HR

Vargon d.o.o. obiteljska je tvrtka osnovana 7. siječnja 1990. na temeljima kovinotokars...

GRAFIKA-MARKULIN.HR

GRAFIKA MARKULIN d.o.o. zahvaljujući dugogodišnjoj tradiciji i dokazanoj kvaliteti mo...

MEN.HR

Dugogodišnja tradicija ravnoteže s najmodernijim trendovima svake naše investicije, zaj...

"DUMOVEC"

Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba postoji od siječnja 2001.godine. Smješ...

Statistike

Članova : 1
Sadržaj : 125
Web Linkovi : 6
Posjete Sadržajima : 10989