Na svojoj drugoj samostalnoj izložbi Butjer se predstavlja s četrdesetak akvarela na papiru malog formata, nastalih u razdoblju od 2000. do 2010. Slikanjem se bavi dugi niz godina, nešto manje u ratno vrijeme, da bi mu se intenzivnije posvetio odlaskom u mirovinu.
Teme su mu isključivo pejzaži na kojima je vidljiva povezanost s vodom, tako da i na krajobrazima koji ne prikazuju more uvijek postoji neka rijeka, jezero.
"...Posebno su dva za mene osobito važna prostora, nizine i mora. To su prostori mojih predaka i prostor mog rođenja, što u meni budi i iskazuje duboku privlačnost i osjećajnost..." piše u predgovoru kataloga. I dalje: ..."Kroz dosadašnji život naslikao sam brojne slike, od kojih je najveći broj završio na zidovima mojih prijatelja i poznanika, dobar dio istih završio je i kao moj doprinos humanitarnim akcijama. Najmanje slika ostalo je u mojim mapama i na zidovima stana. U proteklom vremenu sudjelovao sam na dvadesetak skupnih izložbi i samo jednoj samostalnoj. Tome nije kriva okolina, koja je vrlo često iskazivala spremnost za organizaciju izložbi, već u meni samom, zbog vrlo čestih dugotrajnih pauza u slikarskom izričaju..."
KONTAKT
Eduard Butjer
Država: Hrvatska, Dugo selo
Područje interesa: ordenja, razglednice i dr.
Telefon: 0038591796-29-22
E-Mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript